“На магистрала “Хемус на участък от 8,5 км има 235 кръпки. На

...
“На магистрала “Хемус на участък от 8,5 км има 235 кръпки. На
Коментари Харесай

Иван Шишков: Магистралите ни са като скъпи дънки - с много кръпки и малко дупки

“На магистрала  “Хемус ” на сектор от 8,5 км има 235 кръпки. На Северната скоростна дъга за 5 км има 63 кръпки. Тези автомагистрали са като едни скъпи дънки с доста кръпки и с малко дупки ”, сподели служебният районен министър Иван Шишков в предаването “Лице в лице ”.
Прочетете още
Той посочи, че пробите са взети, с цел да може да знаем по какъв начин да ремонтираме автомагистралите.

Шишков бе безапелационен, че в този момент е в договаряния за един скенер от чужбина, който да сканира трасето на Скоростната дъга, с цел да забележим положението на пътя, без да копаем.

“Най-важното от тези резултати е, че тези пътища ще би трябвало да ги ремонтираме. Сега, когато би трябвало да ги ремонтираме районното министерство и АПИ би трябвало да създадат едни положителни задачи и планове за съществени поправки ”, сподели той.

" Ние всички ще платим съществени поправки на автомагистралите за 7-8 години, а не настоящи. Логично беше след тези 7-8 години да вършим единствено настоящи поправки и единствено на износващия пласт на асфалта. Но главен ремонт с интервенция в земната основа по метода, по който следва да бъде изработен, е отвън практиката ", добави Шишков. 

Според него имаме доста малко автомагистрали и за това те са доста натоварени.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР